StartWebbdesignDatabaserFöretagsmallarOm EffektivData  
 
     

Databas ett annat ord för register eller...

En databas är ett bra sätt att samla och hantera stora mängder information. Den kan ha många olika syften. Med hjälp av en databas kan du till exempel mata in data (kunder/produkter/händelser m.m.) på ett ställe och få ut sammanställningar på många olika dokument eller grafiskt visa olika kombinationer av fakta.

Priset för en databas måste offereras eftersom alla är så olika, både i omfång och komplexitet. Nedan kan du se exempel på några databaser vi har gjort.

Full koll på alla uppdrag
Beg Bygg hjälper sina kunder med sanering och reparation av brand- och vattenskador. Uppdrag, kunder, hantverkare och försäkringsbolag finns lagrade i en databas som vi har skapat. Därför har Beg Bygg full kontroll över planeringen av sina uppdrag. I databasen är det lätt att hitta information samt få ut olika rapporter.

Planera jobb med några få klick
Rahms är ett städföretag på Söder med cirka 100 anställda. De kan med hjälp av sin databas planera sina jobb med några få klick. Databasen kan grafiskt visa när belastningen av jobb är minst, så att de sedan ska skicka rätt person på rätt uppdrag.

Sammanställning av enkäter
Scania har gjort en enkät bland sina medarbetare om hur de trivs i sitt skift. Svaren lades in i databasen och resultatet presenterades i grafisk form i diagram. Ett enkelt sätt att få en snabb och utförlig redovisning av alla enkätsvar.

Överblick över kursutvärderingar
Scania har många utbildningar. Vad deltagarna tycker om deras kurser matar de in i en databas som vi har gjort. Sedan kan de ta ut olika statistiska beräkningar samt grafiska bilder av dessa.

Resultatprogram till turneringar
En stor gymnastikförening i Sverige har hållit reda på alla tävlande, redskap, poäng och resultat under ett internationellt mästerskap i Stockholm, Mälarcupen, med hjälp av en databas som vi gjort.

En lättanvänd databas hjälper bostadsrättsföreningar
Till BRF Morkullan har vi gjort ett kraftfullt verktyg som ska underlätta för dem att hålla ordning och reda på de vanligaste händelserna inom föreningen ― en medlemsdatabas i Access.

Morkullans representanter fick därefter en personligt anpassad kurs i hur de ska göra när en ny familj flyttar in, när ett garage sagts upp och hantera kösystem till lediga parkeringar. De fick lära sig precis så mycket Access att de kan använda sin databas, varken mer eller mindre.

Till databasen gjorde vi en manual som beskriver steg för steg hur man ska använda databasen. Detta är av stor betydelse för BRF Morkullan som nu lättare kan cirkulera uppgiften att sköta föreningens administration.

Fler bostadsrättsföreningar har fått medlemsdatabaser med samma syfte som BRF Morkullans. Numera är det ordning och reda när det gäller parkeringsplatser, lägenheter, nycklar och annat inom föreningarna.

 

 

"Vi är en stor BRF med 225 lägenheter, många parkeringsplatser, cykelrum, källare och förråd att hålla reda på. Nu efter att vi har fått vår databas utformad precis så som vi har önskat är det inte något bekymmer längre. Tusen tack, Radmila!"

Kaj Helminen ordförande i BRF Morkullan


"Detta är så himla bra. Jag kunde inte drömma om att det fanns sådana här bra, enkla men kraftfulla redskap. Framför allt är risken för fel minimerad. Tack för hjälpen Radmila, jag är jättenöjd."

Nils Norén ordförande på BRF Viken

 

 
 

EffektivData i Södertälje AB Odalvägen 7, 151 52 Södertälje 073 445 40 37